На Київщині відбудували понад 11 тисяч пошкоджених об’єктів
На Київщині відбудували понад 11 тисяч пошкоджених об’єктів

На Київщині відбудували понад 11 тисяч пошкоджених об’єктів

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО

Серед відбудованих об’єктів найбільша кількість приватних і багатоповерхових будинків. Відновлюються також заклади соціальної сфери.

 
На Київщині відновили вже повністю і частково 11 449 об’єктів, пошкоджених внаслідок російської військової агресії. Про це повідомила прес-служба Київської ОВА у середу, 5 квітня.
 
“Серед відновлених об’єктів найбільша кількість приватних та багатоповерхових будинків. Загалом це 10 126 будівель, серед яких 6 283 – відновлені повністю, 3 843 об’єкти відновлено частково та забезпечено життєдіяльність”, – йдеться у повідомленні.
 
Крім того, тривають роботи з відновлення закладів соціальної сфери. Відновлено 180 шкіл та дитячих садків, 95 медустанов та 65 ЦНАПів.
 
За минулий рік обласна влада встигла відновити 9 011 об’єктів. Переважно це поточні ремонти. За перші три місяці цього року вже відновлено 2 438.
 
“Цього року працюємо над комплексною відбудовою цілих локацій. Такий принцип дозволить відновлювати не окремі об’єкти, а всі будинки на вулиці. Як от, наприклад, Вокзальну в Бучі”, – відзначив заступник голови Київської ОВА Микола Бойко.
 
Нагадаємо, в Україні планують запровадити пілотні проекти комплексного відновлення населених пунктів на звільнених від окупантів територіях.
 
Вибрано по одному населеному пункту у Київській, Сумській, Харківській, Херсонській, Чернігівській областях, де розпочнеться масштабне відновлення за принципом build back better.
 
Скільки коштуватиме відбудова України та як це відбуватиметься



Джерело

На Київщині відбудували понад 11 тисяч пошкоджених об’єктів - Фото 1
Теги за темою
Київська область
Джерело матеріала
loader
loader