У Румунії почався сніговий колапс: пропуск автомобілів з Чернівецької області зупинено
У Румунії почався сніговий колапс: пропуск автомобілів з Чернівецької області зупинено

У Румунії почався сніговий колапс: пропуск автомобілів з Чернівецької області зупинено

Піші переходи працюють / Фото REUTERS

Румунія тимчасово призупинила пропуск автомобілів через КПП "Порубне" в Чернівецькій області. 

Як заявив старший офіцер прес-служби Чернівецького прикордонного загону Костянтин Лесник, призупинено пропуск як легкових, так і вантажних автомобілів, повідомляє "Суспільне".

Як йдеться в повідомленні, рішення було ухвалено у зв'язку зі сніговими заметами. Румунська дорожня поліція заборонила проїзд легкових автомобілів з КПП "Дяківці" та "Красноїльськ", які їдуть в напрямку Сучави і Сірети.

Відео дня

"Піші переходи працюють. Легкові автомобілі оформляють в обида боки, проте коли водії виїжджають за межі пункту пропуску, дорожня поліція Румунії їх зупиняє через ускладнений рух", - повідомив Лесник.

Пропуск автомобілів призупинено до тих пір, поки румуни не очистять автомобільні шляхи від снігу. За словами Лесника, це може зайняти до п'яти годин.

На КПП "Порубне" в черзі стоять орієнтовно 400 вантажівок. Черг з легкових автомобілів і пішоходів на жодному пункті пропуску немає.

Як уточнює Digi24, через снігопад на півночі Румунії залишаються частково або повністю закритими 29 національних доріг в районі населених пунктів Ботошані, Сучава, Бакеу, Ясси, Нямц і Васлуй. Подекуди служби ще не можуть почати розчищення доріг через те, що негода триває.

У районі міста Ботошані на півночі Румунії понад 200 авто приблизно з 400 водіями і пасажирами застрягли в заметах на дорогах національного та місцевого значення і змушені були чекати на допомогу рятувальників.

У районі Ботошані і Ясс закрили всі дороги і скасували навчання в школах.

Для боротьби зі стихією залучені служби надзвичайних ситуацій та військові.

Погода в Україні

6 квітня синоптики повідомили, що Україну накриє похолодання, дощі та сніг триватимуть. По всій країні буде похмуро, на заході місцями температура впаде до 0°...+3°.

Через негоду в двох областях України були введені аварійні відключення світла.

Вас також можуть зацікавити новини:

  • Стало відомо, коли в Україну прийде справжнє літнє тепло
  • Синоптик попередив українців про сильні дощі та грози: де буде лити
  • У США через рекордний снігопад руйнуються будинки (фоторепортаж)
Теги за темою
кордон прикордонники
Джерело матеріала
loader