"Сюрприз" на 9 травня: бізнесмен дає українцям 20 мільйонів за БПЛА на Красній площі
"Сюрприз" на 9 травня: бізнесмен дає українцям 20 мільйонів за БПЛА на Красній площі

"Сюрприз" на 9 травня: бізнесмен дає українцям 20 мільйонів за БПЛА на Красній площі

Українці готують агресору незабутнє "свято" на День совєтської перемоги / REUTERS

Співвласник Monobank Володимир Яценко оголосив премію українським виробникам, чий БПЛАдолетить и приземлиться на Красній площі у Москві 9 травня, написав він у Facebook.

Яценко пояснив, що на таку думку його наштовхнули останні новини щодо підготовки Кремлем до традиційних "святкувань" на День перемоги в російській столиці і вагання Путіна щодо участі у них.

"Отже, я офіційно встановлюю премію українському виробнику БПЛА, чий літак, звісно за допомогою військових, долетить і приземлиться на Красній площі у Москві 9 травня. Сума премії становить на тепер 20 мільйонів гривень", - написав Яценко.

Відео дня

Він додав, що сума має бути справедливо розділена між виробником і військовими операторами, які вдало виконають завдання. 

"Щоб не було непорозумінь, на крилах повинно бути українське гасло, наприклад, "Слава Україні", "Героям Слава" тощо", - уточнив бізнесмен.

Співзасновник «Монобанку» дасть 20 мільйонів тому, чий БПЛА долетить до Червоної площі на 9 травня

Українські БПЛА - що про них відомо

У грудні повідомлялося, що Державний концерн "Укроборонпром" переходить до фінальної стадії випробувань українського ударного безпілотниказ бойовою частиною 75 кг та дальністю польоту до 1000 кілометрів. Планується завершити випробування до кінця року. Новий дрон схожий на іранські БПЛА, але має особливості - повертається назад після виконання завдання. 

Крім того, на війні вже активно застосовують морський дрон-камікадзе і авіаційний бойовий дрон "Сокіл-300". У зону їхнього ураження потрапляють Москва і Санкт-Петербург.

13 листопада розробники показали український багаторазовий ударний дрон Punisher або"Каратель".

Вас також можуть зацікавити новини:

  • Скільки літаків F-16 потрібні Україні для створення "повітряного щита": відповідь експерта
  • Три російські МіГ-31К відлетіли з Білорусі: у ЗСУ пояснили маневри
  • Українців попередили про загрозу удару: РФ вивела у Чорне море ракетоносій
Джерело матеріала
loader
loader