Великдень у Києві: у КМВА розповіли про святкування і комендантську годину
Великдень у Києві: у КМВА розповіли про святкування і комендантську годину

Великдень у Києві: у КМВА розповіли про святкування і комендантську годину

У КМВА розповіли про святкування Великодня в Києві – молебні заплановані у 163 культових спорудах. В адміністрації розповіли про графік молебнів і те, як вони накладаються на комендантську годину.

Так, храми та собори будуть відкриті для ранкових і вечірніх богослужінь 15 і 16 квітня.

– 15 квітня вечірні молебні проведуть у період з 15.00 до 23.00, а 16 квітня – з 05.00 до 18.00, – зазначили в КМВА.

Утім, не варто забувати, що комендантська година діє без змін у ці дні – з 00.00 до 05.00. В адміністрації заявили, що в цей час у храмі може бути тільки священнослужитель.

Зараз дивляться

Мешканців столиці та гостей також закликали не збиратися біля церков і храмів. До того ж щоб віряни не порушували тимчасові обмеження, багато священнослужителів підуть на зустріч і будуть освячувати великодні кошики й в суботу.

Голова КМВА Сергій Попко попросив киян подивитися службу на Великдень онлайн – трансляції будуть через телевізійні канали та в і .

– За можливості – подивіться богослужіння онлайн. Якщо ж усе ж таки вирішите піти до храму – дбайте про свою особисту безпеку та безпеку близьких. Уникайте великих скупчень людей – краще прийти трохи пізніше, часу вистачить. І пам’ятайте, що в країні триває війна, – заявив Попко.

Факти ICTV також зібрали інформацію про . У деяких місцях часових обмежень і зовсім не буде. У деяких областях зробили навпаки – заборонили відвідувати кладовища і храми.

Читайте також:
Джерело матеріала
loader