Євген Янович відмінив тур зі Спартаком Субботою та закрив проєкт "Подкаст терапія"
Євген Янович відмінив тур зі Спартаком Субботою та закрив проєкт "Подкаст терапія"

Євген Янович відмінив тур зі Спартаком Субботою та закрив проєкт "Подкаст терапія"

Актор Євген Янович заявив, що через звинувачення психолога Спартака Субботи у шарлатанстві він скасував вихід нових епізодів спільного YouTube-шоу "Подкаст терапія" та тур містами України на його основі.

- Я прочитав всю текстову версію розслідування. Із наведених там фактів я знав про ГО «Українська академія наук» і роботу в «Інституті когнітивного моделювання». Все інше, як і для вас, це нова інформація. Мені складно зробити висновки про все розслідування в дану секунду. Але є рішення, які я прийняв наразі і вони остаточні. Завтра (13 квітня) о 9:00 не вийде новий випуск «Подкаст терапії». В понеділок (17 квітня) ніхто не поїде в тур. Наразі Коля займається цим питанням. Всі кошти будуть повернені. А чи вийде взагалі колись «Подкаст терапія»? Ні, - написав Янович.

Янович заявив, що буде суд, "який має розставити все на свої місця". Актор не уточнив, хто конкретно буде позиватися, проте Спартак Суббота у відеозверненні натякав, що готує заяву про наклеп.

"Подкаст терапія" - це спільний проєкт Спартака Субботи та Євгена Яновича. Починаючи з 31 травня 2022 року вийшло 86 епізодів подкасту, середня кількість переглядів - 400-500 тисяч на кожному випуску.

Розслідування про Спартака Субботу вийшло 11 квітня на YouTube-каналі психотерапевта Іллі Полудьонного та у медіа "Свідомі". Полудьонний назвав Субботу "брехуном, шахраєм та самозванцем". У розслідуванні стверджується, що Суббота брехав про науковий ступінь та наявність медичної освіти, і нібито мав сексуальні стосунки із клієнтками.

Суббота у відповідь на розслідування заявив, що надавав клієнтам підтвердження своєї освіти при потребі, а інформації про дипломи немає у вільному доступі, тому що вона підпадає під захист персональних даних. Де конкретно Суббота здобував освіту і яку саме - він не уточнив. Звинувачення у неетичній поведінці назвав наклепом.

У 2023 році у видавництві "Віхола" вийшла книжка Субботи «Припини це. Як розпізнати насильство та протидіяти йому». Після звинувачень у шарлатанстві видавництво заявило, що звернулося до Спартака з проханням пояснити усі викладені у статті факти.

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Женя Янович (@yanovychzhenya)

Джерело матеріала
loader
loader