Щодня по 50 штурмів: у Генштабі описали ситуацію в Бахмуті та назвали втрати ворога
Щодня по 50 штурмів: у Генштабі описали ситуацію в Бахмуті та назвали втрати ворога

Щодня по 50 штурмів: у Генштабі описали ситуацію в Бахмуті та назвали втрати ворога

В деяких підрозділах мобілізовані росіяни масово відмовляються від участі в активних боях. За це їх карають.

Бахмутський напрямок надалі залишається найскладнішим на фронті: ворог там веде наступальні дії в центральній частині міста, у напрямках на Богданівку та Іванівське, щоб оточити Бахмут з півночі та півдня. 

Про це заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ бригадний генерал Олексій Громов розповів на брифінгу 13 квітня.

За його словами, росіяни перемістили в район Бахмута частину сил і засобів з Авдіївського напрямку, щоб посилити свій наступальний потенціал.

"Щодоби в районі Бахмута противник здійснює від 40 до 50 спроб наступальних штурмових дій, понад 500 обстрілів із застосуванням усього спектру наявного озброєння", – поінформував Громов.

Він зазначив, що російське командування не зважає на значні втрати особового складу. 

"Так, лише протягом двох останніх тижнів у районі Бахмута ворог втратив убитими та пораненими майже 4,5 тисячі "вагнерівців" та військовослужбовців регулярних збройних сил Російської Федерації", – сказав бригадний генерал.

Він також повідомив, що в деяких підрозділах окупантів мобілізовані масово відмовляються від участі в активних бойових діях. Щодо них командування застосовує жорстокі розправи. Зокрема, таких відмовників саджають до ям для фізичного та психологічного тиску, а для більш непокірних облаштовано катівню.

Водночас військовий експерт Роман Світан вважає, що загарбники готові тікати з Бахмута. Як аргумент він наводить заяву ватажка ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина про те, що для майбутнього контрнаступу Україна зібрала до 400 тис. бійців.

  • Новини України
  • Війна в Україні
  • Новини України: відео

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader