Німеччина запропонувала санкції проти Росатому
Німеччина запропонувала санкції проти Росатому

Німеччина запропонувала санкції проти Росатому

Україна давно і наполегливо закликає Захід накласти санкції на Росатом. По-перше, ця структура приймала участь у захопленні Чернобильської АЕС на посатку повномасштабного вторгнення і Запорізької АЕС. По-друге, це досить серйозне джерело фінансових надходжень до бюджету РФ.

Німеччина запропонувала санкції проти Росатому - Фото 1Але до цього часу Захід уникає такого кроку, більше того, є країни, які виступають категорично проти, наприклад, Угорщина. Але крига зрушила!

Німеччина запропонувала включити санкції проти атомної промисловості Росії до 11-го пакету Євросоюзу. Про це заявив віце-канцлер Німеччини Роберт Хабек в інтерв’ю агентству dpa.

«Ми бачили, що Росія цілеспрямовано використовує залежність у сфері енергетики для тиску. Тому федеральний уряд закликав Єврокомісію ввести санкції щодо цивільного атомного сектора. Це має стати частиною наступного пакету санкцій», — зазначив він.

За словами чиновника, ЄС уже далеко просунувся у багатьох сферах, зокрема й у сфері енергетики.

«Залишився лише атомний сектор», — додав він.

Привілейоване ставлення до російської атомної промисловості нічим не може бути виправдане, вважає Хабек.

«Ядерна технологія — виключно чутлива сфера, і Росія тут більше не може сприйматися як надійний партнер», — наголосив він.

Віце-канцлер Німеччини вважає, що у питанні про санкції щодо російської атомної енергетики потрібен перехідний період, проте «важливо розпочати і не боятися рішучих дій».

Нагадаємо, наприкінці березня після свого візиту на територію тимчасово окупованої Запорізької АЕС гендиректор МАГАТЕ Гроссі зазначив, що попри роботу групи експертів агентства на території станції ситуація продовжує залишатися нестабільною.

«Очевидно, що військова активність у всьому регіоні зростає. Тому станцію не може бути захищено», — сказав він

Джерело матеріала
loader
loader