Прем'єр Британії Ріші Сунак потрапив під парламентське розслідування через дружину
Прем'єр Британії Ріші Сунак потрапив під парламентське розслідування через дружину

Прем'єр Британії Ріші Сунак потрапив під парламентське розслідування через дружину

Проти британського прем'єр-міністра Ріші Сунака розпочато парламентське розслідування у зв'язку з можливим порушенням правил декларування сімейних активів. Про це повідомляє The Guardian.

Повідомляється, що уповноважена група чиновників британського парламенту почала розслідування минулого тижня в четвер. В офіційній публікації про початок слідства немає ніяких особливих подробиць, а лише згадується один з пунктів кодексу поведінки для депутатів про необхідність "завжди бути відкритими і відвертими в заявах про будь-яку відповідну зацікавленість в будь-якому розгляді парламенту або його комітетів".

За даними журналістів, парламентська комісія зацікавилася тим фактом, що дружина Сунака, Акшата Мурті, є співвласником фірми по догляду за дітьми, що потрапила в урядову програму дотацій. 

У березні Сунак не згадав, що ця програма опосередковано стосується бізнесу його дружини. Також з'ясувалося, що Сунак не вніс у свою парламентську декларацію відомості про частку дружини в цьому бізнесі.

Скандали Ріші Сунака

Нинішній голова британського уряду прийшов до влади в результаті відставки двох своїх попередників, а не після перемоги на виборах його партії. Це певною мірою порушує сформовану в Британії традицію, а тому викликає невдоволення частини британського суспільства.

У січні Ріші Сунак потрапив у гучний скандал через непристебнутий ремінь під час їзди в автомобілі. Примітно, що Сунак сам опублікував відео з порушенням і потім заплатив штраф.

Теги за темою
Великобританія
Джерело матеріала
loader
loader