Рада ЄС підтримала приєднання України до "роумінгового безвізу"
Рада ЄС підтримала приєднання України до "роумінгового безвізу"

Рада ЄС підтримала приєднання України до "роумінгового безвізу"

Рада Європейського Союзу підтримала приєднання України до зони вільного роумінгу, що дозволить українцям менше сплачувати за роумінг в європейських країнах.

Про це повідомив віце-прем'єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

"Щоб українці не сплачували додаткові збори за зв’язок у Європі, а європейці - в Україні. Рада ЄС схвалила пропозицію та дала "зелене світло" для двостороннього рішення. Ціни для українців на дзвінки близьким у Європі знизяться", - зазначив він.

За словами посадовця, оператори не списуватимуть по 30 грн за хвилину розмови. Не треба буде й змінювати SIM-картки під час поїздок Європою. Крім цього, права споживачів будуть захищені за правилами ЄС.

Федоров пояснив, що далі фінальне рішення має схвалити Комітет асоціації в торговельному складі.

Приєднання України до "роумінгового безвізу" - деталі

2 лютого заступник міністра економіки – торговий представник України Тарас Качка анонсував ухвалення остаточного офіційного рішення про скасування роумінгу між Україною та країнами-членами Європейського Союзу не пізніше початку 2024 року.

7 квітня уряд затвердив документ, який дозволить Україні укласти угоду про приєднання до "роумінгового безвізу" з Європейським Союзом уже цього року.

Джерело матеріала
loader
loader