Затримано білорусів, які намагалися дестабілізувати ситуацію на Закарпатті
Затримано білорусів, які намагалися дестабілізувати ситуацію на Закарпатті

Затримано білорусів, які намагалися дестабілізувати ситуацію на Закарпатті


Подружжя розповсюджувало фейкову інформацію, спрямовану на дискредитацію сил оборони та розпалювання антисемітських настроїв у регіоні.

СБУ викрила подружню пару білоруських інтернет-агітаторів, які хотіли дестабілізувати ситуацію на Закарпатті. Про це прес-служба Управління СБУ у Закарпатській області.

Повідомляється, що подружжя розповсюджувало фейкову інформацію, спрямовану на дискредитацію сил оборони та розпалювання антисемітських настроїв у регіоні.

“Обидва викриті – чоловік і дружина – громадяни Білорусі. У 2013 році вони уклали фіктивні шлюби з українськими громадянами і, таким чином, отримали посвідку на проживання в нашій державі. За даними спецслужби, ворожі поплічники створили кілька пропагандистських сторінок у соцмережах, які використовували для дискредитації органів державної влади, Сил оборони та розпалювання антисемітських настроїв. Своїми діями подружжя намагалося дестабілізувати внутрішньополітичну обстановку на Закарпатті”, – йдеться у повідомленні.

Під час обшуку співробітники СБУ виявили комп’ютерну техніку та засоби зв’язку з доказами злочинної діяльності. Обидва фігуранти повідомлені про підозру у розпалюванні національної, регіональної, расової чи релігійної ворожнечі та ненависті.

Раніше повідомлялося, що СБУ затримала на Одещині “мисливця” за HIMARS.



Теги за темою
Білорусь СБУ Закарпаття
Джерело матеріала
loader
loader