Екс-нардеп від Компартії Тищенко роздавав "агітки" на підтримку російських окупантів - СБУ
Екс-нардеп від Компартії Тищенко роздавав "агітки" на підтримку російських окупантів - СБУ

Екс-нардеп від Компартії Тищенко роздавав "агітки" на підтримку російських окупантів - СБУ

Служба безпеки України викрила колишнього народного депутата третього скликання від забороненої Комуністичної партії України. Він роздавав у Харківській області "агітки" на підтримку російських окупантів.

Як повідомили в СБУ, після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну чоловік підтримав російських загарбників та вирішив допомагати їм у війні проти нашої держави.

"Зловмисник власноруч роздавав проросійські агітаційні листівки мешканцям Харківського району та намагався переконати їх у "правильності" дій Кремля", - йдеться в повідомленні.

Так, ініційована СБУ комплексна судова психолого-лінгвістична експертиза підтвердила незаконність дій ворожого агітатора.

Наразі йому повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 436-2 Кримінального кодексу України (виготовлення та поширення матеріалів, в яких міститься виправдовування збройної агресії РФ проти України).

Як повідомило УНІАН джерело у правоохоронних органах, йдеться про Павла Тищенка.

Затримання зрадників України

Як повідомляв УНІАН, у березні суд заочно арештував колишнього народного депутата Рената Кузьміна, якого підозрюють у державній зраді. Він напередодні та після початку повномасштабного вторгнення РФ розміщував у ЗМІ та соцмережах пропагандистські матеріали на шкоду Україні.

Також у березні Служба безпеки України знешкодила у Києві та ще шести областях підпільні осередки "комуністичної партії більшовиків". Цю прокремлівську організацію очолює керівник "центрального комітету більшовиків" Юрій Щіпков, який перебуває у Москві.

А в Запорізькій області підозри в держзраді отримали п'ятеро екс-правоохоронців, які досі прислужують окупантам. Колаборанти насаджують закони РФ, вишукують партизанів, агітують до співпраці з ворогом, пригнічують спротив.

Також в Україні судитимуть двох зрадників, які допомагали ФСБ Росії здійснювати хакерські атаки на український уряд. Ними виявилися колишні співробітники СБУ в Автономній Республіці Крим, які в 2014 році перейшли на бік ворога і вступили до лав ФСБ.

Теги за темою
СБУ
Джерело матеріала
loader
loader