Південна Корея відповіла на погрози медведєва щодо постачання зброї Києву
Південна Корея відповіла на погрози медведєва щодо постачання зброї Києву

Південна Корея відповіла на погрози медведєва щодо постачання зброї Києву

У нинішній підтримці України, яку надає Південна Корея, жодних змін немає

У Південній Кореї відреагували на погрози з боку росії у разі надання військової допомоги Україні. Досі країна не виходила за межі гуманітарної та економічної допомоги, щоб зберігати відносини з рф.

Про це заявив високопоставлений південнокорейський урядовець під час брифінгу 20 квітня, пише видання Yonhap.

"Ми не робимо цього (що поставляють зброю, — Ред.) тому, що одночасно з тим, що Південна Корея активно підтримує міжнародне співтовариство заради захисту свободи громадян України, ми повинні стабільно управляти відносинами з росією", — сказав чиновник.

Також він наголосив, що у нинішній підтримці України, яку надає Південна Корея, жодних змін немає. Однак чиновник додав, що у внутрішньому законодавстві Кореї немає правового становища, що забороняє військову підтримку воюючій країні за межами країни.

Висловлювання президента Південної Кореї Юна Сок Єля про можливі постачання озброєння Києву, як зазначає чиновник, було "теоретичним та всеосяжним".

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що глава Південної Кореї вперше з початку повномасштабної війни зробив заяву про можливість надання військової допомоги Україні. Зробити країна готова це в тому випадку, якщо Україна зазнає великомасштабного нападу на цивільне населення.

Теги за темою
Україна Росія війна
Джерело матеріала
loader
loader