У Києві від учора на 10 сантиметрів впав рівень води у Дніпрі
У Києві від учора на 10 сантиметрів впав рівень води у Дніпрі

У Києві від учора на 10 сантиметрів впав рівень води у Дніпрі

У Києві кілька днів поспіль спостерігається падіння рівня води у Дніпрі, аварійних підтоплень не зафіксовано.

Як передає Укрінформ, про це Київська міська військова адміністрація повідомляє у Телеграмі.

"Станом на 10:00 20 квітня 2023 рівень води р. Дніпро у Києві біля моста "Метро" становить 9 337 см. А це на 10 см менше, ніж вчора", - зазначив начальник КМВА Сергій Попко.

За його словами, падіння рівня води в Дніпрі спостерігається вже кілька дів поспіль. Але при цьому все ще є затоплення заплави, прирічкових територій у міській і приміській зоні, які використовуються для відпочинку та садово-дачної забудови та можливий перелив дамби місцевого значення в заплаві Дніпрач ерез затоку Підбірна. Проте, аварійних підтоплень по місту Києву не зафіксовано.

"За прогнозами Укргідрометцентру, пік паводку очікується 22 квітня. Але очікуваний максимальний рівень водопілля на Дніпрів межах Києва не несе загрози промисловим об’єктам і житловим масивам міста. Усі потрібні служби міста Києва готові до можливих надзвичайних ситуацій", - наголосив Попко.

Як повідомляв Укрінформ, за інформацією Державної служби з надзвичайних ситуацій, в Україні залишаються підтопленими 1741 дворогосподарство та 434 будинки.

Теги за темою
Київ Дніпро
Джерело матеріала
loader
loader