Хуліганство в Лаврі: скандальній Кохановській обрали запобіжний захід
Хуліганство в Лаврі: скандальній Кохановській обрали запобіжний захід

Хуліганство в Лаврі: скандальній Кохановській обрали запобіжний захід

За рішенням суду, троє підозрюваних перебуватимуть під цілодобовим домашнім арештом з електронним браслетом.

Вікторії Кохановській та ще трьом прихильникам УПЦ МП, діяльність якої заборонила вже третя українська область, суд призначив цілодобовий домашній арешт з електронним браслетом за хуліганські дії на території Національного заповідника "Києво-Печерська лавра".

Про це повідомили у Київськійміській прокуратурі.

"За рішенням суду троє підозрюваних перебуватимуть під цілодобовим домашнім арештом з електронним браслетом до 19.06.2023, ще один - до 19.05.2023", - йдеться у повідомленні.

Відомство нагадало, що 19 квітня відповідні чотири особи за змовою незаконно проникли до одного з корпусів Лаври, де зламали захисні ролети та двері.

"Це є грубим порушенням громадського порядку з явною неповагою до суспільства та опором працівникові правопорядку. Їхні дії кваліфіковано за ч. 3 ст. 296 ККУ (хуліганство), санкція якої передбачає від 2 до 5 років ув'язнення", - додали у прокуратурі.

Наразі момент триває слідство щодо цього інциденту.

Наприкінці жовтня 2022 року Кохановська подала до органів Національної поліції Київської області понад 50 заяв про нібито "переслідування" вірян УПЦ МП.

Влітку 2022 року жінка організувала 12 автобусів із "групою підтримки" з метою заблокувати приєднання до ПЦУ громади Свято-Михайлівського храму в Рожищі на Волині. Крім того, вона вимагала від поліції порушити кримінальну справу проти міського голови Рожища та погрожувала поліцейському. До Мережі потрапило перехоплення її розмови з правоохоронцем.

Джерело матеріала
loader
loader