Зупинка ліфта: що робити при зупинці кабіни
Зупинка ліфта: що робити при зупинці кабіни

Зупинка ліфта: що робити при зупинці кабіни

Зупинка ліфта: що робити при зупинці кабіни

При зупинці кабіни ліфта, слід дотримуватися певних правил.

Через військове вторгнення РФ в Україні тривають бойові дії, а ракетні удари ворога пошкоджують об’єкти критичної інфраструктури та житлові будинки.

Під час аварійних та стабілізаційних відключень електропостачання зростає кількість викликів на деблокування дверей ліфтової кабіни. У КМДА розповіли, як треба діяти, якщо застрягли в ліфті.

Як діяти при зупинці ліфта

Для цього потрібно дотримуватися таких правил:

  • Заспокоїтися і зрозуміти, що нічого страшного не сталося і не варто панікувати.
  • Не натискати на всі кнопки, не стрибати в ліфті і не намагатися відчинити двері кабіни самостійно.
  • Скористатися кнопкою виклику диспетчера або номером телефону аварійно-ліфтової служби та повідомити про проблему, що виникла, та своє місцеперебування.
  • Якщо диспетчер чи аварійно-ліфтова служба не відповідають або не мають можливості приїхати, треба зателефонувати до служби «101». Інформація надійде оперативним черговим аварійно-рятувальних бригад вашого району та міста загалом, тож на допомогу приїдуть рятувальники, не задіяні в ліквідації інших надзвичайних ситуацій.
  • Якщо при собі немає телефону або відсутній мобільний зв’язок, можна покликати на допомогу мешканців будинку та попросити, щоб викликали відповідну службу.
  • Якщо в очікуванні аварійної служби стало жарко, можна розстебнути або зняти верхній одяг. При наявності води, необхідно її помірно пити. Якщо самопочуття не поліпшилося, треба покласти речі на підлогу і присісти, витягнувши ноги.
  • Після приїзду аварійної бригади необхідно чітко виконуйте всі її інструкції.

Раніше ми писали, що потрібно робити, щоб уберегтися від повені.

Джерело матеріала
loader