"Продажність скрізь": українським спортсменам заборонили виходити із синьо-жовтим прапором, відео
"Продажність скрізь": українським спортсменам заборонили виходити із синьо-жовтим прапором, відео

"Продажність скрізь": українським спортсменам заборонили виходити із синьо-жовтим прапором, відео

Нав'язане пропагандою поняття "спорт поза політикою", все ще використовують під час різноманітних турнірів. Навіть сюзники та партнери України час від часу згадують його. Зокрема, у Молдові на Чемпіонаті світу з латиноамериканських танців спалахнув скандал через український прапор.

Більш детально про образливу ситуацію розповіла українська спортсменка Вікторія Урсатій на своїй сторінці в Інстаграм.

Спортсменка повідомила, що 16 квітня в Кишиневі відбувся Чемпіонат світу з латиноамериканських танців серед професіоналів (WDSF PD World Championship Latin). Наші чемпіони хотіли прийти на церемонію представлення з прапором України. Це зробити їм заборонили.

Українська спортсменка Вікторія Урсатій не змогла мовчати про цей прикрий випадок і поділилася подробицями у мережі. Вона виклала відео, на якому розповіла зі сльозами на очах як Федерація спортивних танців Молдови не дозволила українським спортсменам вийти зі своїм прапором.

"Коли у твоїй країні йде війна, гинуть люди та гинуть воїни, ми не можемо мовчати і виходити без прапора головної церемонії представлення країн на міжнародних змаганнях. Наше завдання як спортсменів, щоб за кордоном не забували, що війна продовжується, щоб наш прапор бачили і пам'ятали", – зауважила Вікторія.

Урсатій наголосила, що українці "не проковтнули цю ситуацію". У результаті наші спортсмени вирішили проігнорувати церемонію представлення та стояли з прапором України за сценою.

У коментарях українці не стримувалися і висловлювали своє обурення у зв'язку із ситуацією, що склалася:

"Ще не всі в Молдові розуміють, що Україна їх захищає і не дає прийти росіянам!", "А що не так з українським прапором? Не дай Боже, щоб визволителі до них не прийшли. Отоді й танцюватимуть їх під ганчірку", "Молдова побоюється, але вам це не допоможе. Ця тварина захоче, то до вас теж прийде", "Таке рішення це дрібна ціна для рф, продажність скрізь".

Як ще Politeka повідомляла, що з'явилися деталі мовного скандалу у львівській школі.

Теги за темою
Скандал Молдова
Джерело матеріала
loader
loader