Франція закликає Китай пояснити скандальну заяву свого посла
Франція закликає Китай пояснити скандальну заяву свого посла

Франція закликає Китай пояснити скандальну заяву свого посла

Франція просить Китай пояснити свою позицію щодо суверенітету колишніх радянських республік та статусу Криму після заяви китайського посла. Про це йдеться у заяві МЗС Франції, опублікованою членом Національних установчих зборів Франції Бенджаміном Хаддадом. 

«Ми з тривогою дізналися про зауваження посла Китаю у Франції щодо кордонів країн, які стали незалежними після розпаду Радянського Союзу в 1991 році. Китай має сказати, чи відображають ці зауваження його позицію. Ми сподіваємося, що це не так», – повідомляється у заяві.

МЗС Франції також зазначило, що висловлює підтримку усім країнам, які здобули незалежність після десятків років гноблення. Окремо у заяві згадали Україну та Крим. У МЗС Франції зазначили, що 1991 році міжнародна спільнота, включно з Китаєм, визнала незалежність України.

«Що стосується конкретно України, то вона була міжнародно визнана в межах кордонів, включаючи Крим, у 1991 році всім міжнародним співтовариством, включно з Китаєм, після розпаду СРСР як нова держава-член Організації Об’єднаних Націй», – підкреслили у МЗС Франції.

Також у заяві йшлося про незаконність з точки зору міжнародного права анексії Криму у 2014 році. 

Джерело матеріала
loader
loader