На Закарпатті викрили групу ухилянтів-"хитрунів": яку схему вони придумали
На Закарпатті викрили групу ухилянтів-"хитрунів": яку схему вони придумали

На Закарпатті викрили групу ухилянтів-"хитрунів": яку схему вони придумали

Крім того, 16 ухилянтів, які намагалися втекти за кордон, викрили на Буковині

На Закарпатті прикордонник викрили шістьох громадян України, які сподівалися незаконно перетнути державний кордон за підробленими документами. Двоє з них мали дістатися Угорщини, а четверо – Словаччини.

Про це інформує Західне регіональне управління Держприкордонслужби.

Двоє з ухилянтів стверджували, що їдуть до своїх дружин-інвалідів, які наразі перебувають за кордоном і потребують догляду. Втім, документи в обох випадках виявилися підробленими.

Інші двоє осіб намагалися вдати інвалідів і непридатних до військової служби. Коли чоловіків викрили на обмані, вони зізналися, що придбали пакети документів за чималі суми коштів. Одному правопорушникові довелося викласти за фальшивки 2000, іншому – 1400 доларів США.

Ще один ухилянт прямував потягом до Словаччини начебто на турнір з карате. Він зізнався, що придбав "липові" документи через Телеграм канал за 4000 доларів США.

Шостий втікач пред’явив на контроль документи, за якими виїжджав начебто як волонтер за транспортним засобом для потреб одного з військових формувань. Витяг з розпорядження про його виїзд виявився фальшивкою.

Усіх затриманих було притягнуто до адміністративної відповідальності за ст. "незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного рили кордону України".

Тим часом на Буковині затримали 16 ухилянтів, які намагалися втекти за кордон.

Група з 5-ти осіб, жителі Чернівецької області, прямували до кордону з Румунією. Їх затримали.

Також на вихідних у восьми випадках затримали ще 11 військовозобов’язаних чоловіків, які в незаконний спосіб намагалися перетнути кордон з Румунією та Молдовою. Порушниками кордону виявилися мешканці Рівненської, Харківської, Київської та Тернопільської областей.

Як ухилянти намагаються втекти за кордон

У ДПСУ періодично звітують, як деякі військовозобов'язані українці незаконно намагаються перетнути кордон і втекти до інших держав. 

Недавно на Закарпатті викрили двох військовозобов'язаних чоловіків віком 20 та 21 рік, які намагалися перетнути кордон України за чужими свідоцтвами про народження, видаючи себе за підлітків 13 та 15 років.

Також на Закарпатті ухилянти тікали за кордон у кареті "швидкої".

А на Одещині військовослужбовці затримали чоловіка, який перевдягнувся в жінку і намагався перетнути кордон.

  • "Позичив дитину", щоб виїхати за кордон: на Закарпатті затримали ухилянта
  • Священник УПЦ МП на Буковині допомагав ухилянтам тікати за кордон: як працювала схема
  • Підкорювачі вершин та "камерне тріо": прикордонники розповіли, як ловили 8 ухилянтів на Закарпатті
Джерело матеріала
loader