Кличко показав, які вагони метро Польща передала Україні
Кличко показав, які вагони метро Польща передала Україні

Кличко показав, які вагони метро Польща передала Україні

До Києва скоро прибуде перша партія вагонів метро, які надають столиці в якості допомоги європейські партнери. Про це повідомив  мер міста Віталій Кличко в Telegram.

«Незабаром до Києва з Варшави прибуде перша партія вагонів метрополітену з допомоги, яку надають нам польські друзі. Наразі практично готові до транспортування 6 вагонів. Завдяки підтримці міжнародних партнерів, зокрема Варшавського метрополітену та Міжнародної асоціації громадського транспорту, підземка Києва безкоштовно отримає 60 вагонів», – зазначив Кличко.

За його словами, йдеться про передачу рухомого складу серії №717. «Для Київського метрополітену це вагома допомога, оскільки 80% рухомого складу - радянського виробництва. І ми дякуємо нашим партнерам за підтримку і всебічну допомогу! Отримані вагони, насамперед, будуть використовуватися як технічні донори для проведення капітальних ремонтів діючого рухомого складу. Але частина цих вагонів буде експлуатуватися як повноцінний рухомий склад на лініях підземки», – повідомив Кличко.

За його словами, постачання всіх 60 вагонів відбудеться поетапно протягом цього року.

Як повідомлялося, у Києві можуть подовжити лінію столичного метрополітену від станції «Лісова» до Биківні. Саме там збираються облаштувати Національне військове меморіальне кладовище. 

Джерело матеріала
loader
loader