Паводки на Волині: у аграріїв 90 відсотків полів у воді
Паводки на Волині: у аграріїв 90 відсотків полів у воді

Паводки на Волині: у аграріїв 90 відсотків полів у воді

Воду викачують, а вона знову прибуває. Волинь потерпає від паводка. Розливу річок сприяють і рясні дощі. Із підвалів, будинків та дворів рятувальники за останні дні відкачали майже тисячу тонн води. 

Але вона стоїть у городах та на полях. Що буде з урожаєм - у жителів Ковельського району, де най-масштабніші підтоплення, - у сюжеті ТСН.

Куди не глянь - вода.  Рятувальники щодня піднімають дрон, щоб розгледіти масштаби  підтоплень. Це відео сьогодні зняли  на кордоні із Білоруссю. Така  ситуація у кількох районах на Волині.

Пан Руслан – скільки живе, такого паводку не пригадує. Аби показати масштаби на його обійсті – взуває  рибальські чоботи.

Подекуди води вище коліна, тож зайти у звичайних чоботах – не можна.

У деяких фермерів у воді до дев’яноста відсотків полів. Тож розпочати посівну вони не можуть. У кого ліпша ситуація – поки було сухо працювали цілодобово.

“І вдень, і в ніч робили все для того, щоб схопити момент весни, посіяти, підживити - і от знову негода і знов заважає. Яким буде врожай - невідомо”, - каже турійський селищний голова Олексій Безсмертний.

На приватних городах теж не сіяли, і не садили.

“Такого ще не було. Чотири рази вже викачували. Вода прибуває і прибуває. І дощі знову будуть йти”, - розповідає жителька смт Турійськ Алла Власюк.

Раніше, розповідають місцеві, якщо їх і затоплювало, то лише поля. Тепер – вода підійшла просто до будинків. Рятувальники систематично викачують воду з людських обійсть. Однак вона знову і знову прибуває.

“Виникла дуже велика кількість підтоплень житлових будинків, присадибних ділянок. Відповідно звернень збільшилося в рази”, - каже начальник 2 ДПРЗ ГУ ДСНС України у Волинській області Олександр Дерев’янчук.

Попри складнощі – місцеві не втрачають оптимізму і навіть жартують.

Натомість прогнози синоптиків – невтішні. Опади обіцяють і наступого тижня. Тож спрогнозувати, коли вода піде на спад, наразі важко.

Джерело матеріала
loader