Італія підтримує вступ України у ЄС і буде цьому сприяти
Італія підтримує вступ України у ЄС і буде цьому сприяти

Італія підтримує вступ України у ЄС і буде цьому сприяти

Президент Італії Серджо Матарелла і прем’єрка Джорджа Мелоні заявили, що підтримують якнайшвидший вступ України в Євросоюз і пообіцяли посприяти цьому. 

Про це вони повідомили на  

Італія висловлює рішучу підтримку тому, щоби Україна приєдналася до ЄС у найшвидший можливий термін, і ми вітаємо зобов’язання української влади рухатися шляхом реформ, – сказав італійський президент Серджо Матарелла.

Він зазначив, що Італія налаштована підтримувати Україну у всіх сферах і стільки, скільки це буде необхідно.

– Захист незалежності, свободи й територіальної цілісності України – це фундаментальна цінність для усіх країн світу, що виступають за свободу народів і свободу особистості. Ми усі хочемо миру, але це має бути справедливий мир, з повагою до територіальної цілісності України, – наголосив президент Італії.

Своєю чергою прем’єр-міністрка Джорджа Мелоні сказала, що Італія допомагатиме Україні якнайшвидше виконати критерії, необхідні для повноцінного членства в ЄС і прискорення процесу початку перемовин про вступ.

– Ми віримо, що майбутнє України з нами, що Україна все більше буде приєднуватися до нашої європейської сім’ї. Ми будемо допомагати робити все, що від нас залежить, щоб прискорити процес вступу, – зазначила Мелоні, зазначивши, що Україна попри війну докладає до цього величезні зусилля.

– Ми будемо сприяти пришвидшенню перемовин у рамках процесу приєднання до ЄС, – пообіцяла Мелоні.

Теги за темою
Україна Євросоюз
Джерело матеріала
loader
loader