Впасти на дно або круто розбагатіти. Як пережити майбутню системну кризу
Впасти на дно або круто розбагатіти. Як пережити майбутню системну кризу

Впасти на дно або круто розбагатіти. Як пережити майбутню системну кризу

"Критично важливо для себе та своєї сім'ї – навчитися грамотно оцінювати ситуацію, керувати грошима, вміти зберігати та примножувати їх в умовах масштабної кризи. Вчіться фінансової грамотності, бо саме в кризові часи можна як впасти на саме дно, так і круто розбагатіти". Думка

ЦЕЙ 2023 РІК ЗАПАМ'ЯТАЄТЬСЯ ВСІМ НАДОВГО

За 30 років в українському бізнесі довелося багато чого побачити та пройти випробування під час різних криз. Але саме цього року бачу, як зросли до немислимих масштабів руйнування через війну, і негативні фінансово-економічні чинники швидко почали сходитися в одній точці.

І це ми лише увійшли в початок великої системної кризи не тільки в Україні, а й глобально у всьому світі. І, звичайно ж, не всі пройдуть ці часи (нову епоху змін) у належному стані.

Тому критично важливо для себе та своєї сім'ї – навчитися грамотно оцінювати ситуацію, керувати своїми грошима, вміти зберігати та примножувати їх в умовах масштабної кризи. Вчіться фінансової грамотності, поки не стало надто пізно, бо саме в кризові часи можна як впасти на саме дно, так і круто розбагатіти.

Настав час вчитися рахувати гроші
Фото: Unsplash

Наприклад, на моїх очах наприкінці лихих 90-х та на початку жирних нульових років (тобто на стику епох) в Україні за рахунок приватизації та корупції робилися найбільші статки. І зараз для молодого покоління відкрилася величезна кількість можливостей, які здебільшого топчиновники вже використовують для особистого збагачення.

Ну, і нарешті, вже всім дійшло, що про пенсію треба думати у 18+, бо пенсійна система в усьому світі згортатиметься. Особливо в Україні ми бачимо, як швидко закінчується паливо для пенсійної піраміди, і вона просто відкочується назад – до системи винагороди лише обраних.

Тримаємось і знаходимо нові джерела для заробітку.

Джерело

Важливо Гребуть гроші лопатою: як банки заробляють мільярди під час війни
Теги за темою
криза
Джерело матеріала
loader
loader