Труханов має внести 30 млн грн застави, щоб не опинитися за ґратами - рішення суду
Труханов має внести 30 млн грн застави, щоб не опинитися за ґратами - рішення суду

Труханов має внести 30 млн грн застави, щоб не опинитися за ґратами - рішення суду

25  квітня Вищий антикорупційний суд (ВАКС) змінив запобіжний захід міському голові Одеси Геннадію Труханову з особистої поруки на заставу в розмірі 30 866 000 гривень у справі про розкрадання 92 млн грн під час придбання будівель одеського заводу «Краяна». 

У суді зазначили, що таким чином було частково задовольнено клопотання прокурора САП. Застава має бути внесена не пізніше п'яти днів із дня її застосування. У разі внесення застави на Геннадія Труханова покладаються процесуальні обов’язки:

  • прибувати за кожною вимогою до суду;
  • не відлучатися за межі території України без дозволу суду;
  • повідомляти суд про зміну свого місця проживання та роботи;
  • утримуватися від спілкування з особами, визначеними в ухвалі суду;
  • здати не зберігання до ДМС України свій паспорт для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд з України та в’їзд в Україну;
  • носити електронний засіб контролю.

Як написали у Центрі протидії корупції, на засіданні 25 квітня у Києві прибули майже всі обвинувачені по справі - заступник Труханова Павло Вугельман, голова постійної комісії з питань комунальної власності Одеської міськради Василь Шкрябай, директор департаменту комунальної власності Одеської міськради Олексій Спектор та його заступник Володимир Радіонов. Але не Труханов.

А серед причин, чому Труханову змінили запобіжний захід, також вказали те, що у 2018 році Труханова відпустили на поруки нардепа Дмитра Голубова. А зараз Голубов вже не нардеп, та й  зі слів прокурора на засіданні, Труханов нібито посварився з поручителем, тобто обставини істотно змінилися.

Офіційно у САП так пояснили причину необхідності зміни запобіжного заходу для Геннадія Труханова: «Зважаючи на наявність ризиків, передбачених ст. 177 КПК України, та на порушення обвинуваченим обов’язку з’являтись до суду, прокурор звернувся до суду з клопотанням про зміну запобіжного заходу із особистої поруки на тримання під вартою».

Розгляд клопотань по запобіжних заходах іншим обвинуваченим суд планує продовжити 26 та 27 квітня.

Теги за темою
САП
Джерело матеріала
loader
loader