Ядерна атака з боку КНДР по США чи союзниках: Байден попередив Кіма про кінець режиму
Ядерна атака з боку КНДР по США чи союзниках: Байден попередив Кіма про кінець режиму

Ядерна атака з боку КНДР по США чи союзниках: Байден попередив Кіма про кінець режиму

Задля захисту Південної Кореї американці розмістять там свої ядерні підводні човни.

Президент США Джо Байден попередив, що ядерний удар з боку Північної Кореї по Сполучених Штатах чи їхніх союзниках стане кінцем режиму Кім Чен Ина.

Про це повідомляє Bloomberg.

Американський лідер сказав, що ядерна атака буде "неприйнятною і призведе до кінця будь-якого режиму, який зважиться на такі дії".

Зауважимо, США 26 квітня анонсували нові зусилля для захисту Південної Кореї від ядерної загрози. Зокрема, на території країни планується розмістити ядерні підводні човни і це відбудеться вперше за останні десятиліття.

Американський та південнокорейський лідери також домовилися створити ядерну консультативну групу дляпокрашення координації, обміну інформацією про співпрацю у сфері стратегічних озброєнь і проведення більшої кількості спільних військових навчань.

"Ми не збираємося розміщувати ядерну зброю на півострові, але ми будемо відвідувати порти, атомні підводні човни тощо. Ми не відступимо від цього", – оголосив Байден.

Водночас Південна Корея зобов’язалася не створювати власний атомний арсенал.

Згодом стало відомо, що КНДР проводить випробування підводного ударного дрона Haeil-2, здатного нести ядерну зброю. Його рух був зафіксований за 1000 км від східного узбережжя країни.   

В середині квітня прикордонний патруль Південної Кореї відкрив попереджувальний вогонь після того, як човен КНДР перетнув морський кордон країни.   

  • Медведєв пригрозив "озброїти КНДР" після заяв Сеула про можливу допомогу Україні
  • Кім Чен Ин наказав запустити перший військовий розвідувальний супутник КНДР
  • В Японії військовим наказали підготуватися до можливого ракетного удару з боку КНДР
Джерело матеріала
Згадувані персони
loader