У Бахмуті зростає конкуренція між найманцями російських ПВК: в ISW назвали наслідки
У Бахмуті зростає конкуренція між найманцями російських ПВК: в ISW назвали наслідки

У Бахмуті зростає конкуренція між найманцями російських ПВК: в ISW назвали наслідки

Конкуренція між російськими ПВК щодня зростає.

Конкуренція між російськими приватними військовими компаніями зростає у боях за місто Бахмутна Донеччині.

Про це йдеться у новому звіті  Інституту вивчення війни (ISW).

Американські аналітики наголошують, що про конкуренцію між ПВК свідчать публічні відеозверненнія найманих бойовиків до диктатора Володимира Путіна. Нещодавно свій ролик записали найманці газпромівської ПВК "Поток". У зверненні стверджується, що посадовці "Газпрому" переконували, мовляв, підпишуть контракти з Міноборони РФ, але потім їх змусили підписати контракти з ПВК "Редут".

Слід зауважити, що "Потік" є одним із трьох добровольчих загонів російської енергетичної компанії "Газпром". Один з бійців цієї ПВК стверджував, що "Газпром" створив ще два підрозділи – "Факел" і "Пламя", підпорядковані МО РФ.

Крім того, бійці "Потоку" скаржилися про погане поводження з боку "вагнерівці". Нібито найманці олігарха Євгена Пригожина навіть погрожували розстрілом, якщо "потоківці" відійдуть від лінії зіткнення. Різні джерела повідомляли, що бійці "Потоку" залишили свої позиції в Бахмуті. Причиною цього називали брак боєприпасів.

"Фінансист "Вагнера" Євген Пригожин, ймовірно, розглядає збільшення кількості ПВК навколо Бахмута як конкуренцію. Схоже, що посилення присутності інших приватних військових формувань у районі Бахмута може призвести до значних розбіжностей", - наголошують фахівці ISW.

  • Пригожин б'ється в істериці через український контрнаступ: боїться конкретної дати у травні
  • Мінімум 200 могил: у Росії виявили велике поховання найманців ПВК "Вагнер" (відео)
  • Чому у Путіна заговорили про припинення війни в Україні: експерт пояснив заяву Пригожина
Джерело матеріала
loader
loader