Папа Римський отримав фотографії з Бучі під час візиту Шмигаля до Ватикану
Папа Римський отримав фотографії з Бучі під час візиту Шмигаля до Ватикану

Папа Римський отримав фотографії з Бучі під час візиту Шмигаля до Ватикану

Голову католицької церкви чекають в Україні, сподіваючись, що Ватикан використає свій вплив, щоб повернути мир на нашу землю.

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль під час зустрічі у Ватикані з Папою Римським Франциском передав йому фотоальбом, на якому зафіксовані злочини російської армії в Бучі, Бородянці та інших українських містах.

Про це він повідомив у своєму Telegram-каналі.

“Цей альбом наочно демонструє ненависть і жорстокість агресора, які він приніс на українські землі”, - написав Шмигаль.

Також Папа Франциск отримав запрошення відвідати Україну. 

“Будемо раді вітати Понтифіка в ці нелегкі часи. Розраховуємо, що Святий Престол використає свій вплив, аби повернути мир на всі наші землі”, - наголосив прем’єр-міністр.

Від імені українського уряду Денис Шмигаль високо оцінив зусилля Святого Престолу, спрямовані на завершення війни. При цьому він відзначив, що найкращий шлях до миру — це формула президента України Володимира Зеленського. 

“Сподіваємось, Ватикан долучиться до її реалізації, зокрема до процесу повернення полонених і депортованих, відновлення справедливості та фіксації закінчення війни”, - підкреслив Шмигаль.

Український прем’єр подякував Папі Римському за гуманітарну допомогу, а також за лікування у ватиканському госпіталі українських дітей, які постраждали від російської агресії.

Джерело матеріала
loader
loader