В ГУР показали майстер клас: закупили їжу дешевше в рази, ніж Міноборони
В ГУР показали майстер клас: закупили їжу дешевше в рази, ніж Міноборони

В ГУР показали майстер клас: закупили їжу дешевше в рази, ніж Міноборони

Головне управління розвідки (ГУРМО) зкупляє деякі продукти для військових частин у рази дешевше, ніж Міноборони України.

Про це повідомили у матеріалі «Наші гроші» з посиланням на ціни, оприлюднені в Prozorro.

Так, військова частина А1225, що є частиною забезпечення ГУР МО, оприлюднило звіти про закупівлі харчів, обмундирування та автозапчастин на 16 мільйонів гривень.

Журналісти порівняли ціни продуктів з тими, що містяться у вже «виправлених» та знижених контрактах Міноборони. І маємо разючі відмінності.

Наприклад, ГУР купили рибу мінтай по 69 гривень за кіло, тоді як у Міністерства 120 гривень – це найменша ціна по всім контрактам, у тому числі і на поставку харчів військовим, що дислоковані у далекому від лінії фронту Києві.

Рис у ГУР МОУ він навіть дешевший від роздрібних цін магазинів – 26 грн за кіло. А у Міноборони – від 59 грн.

Морква по 12 гривень для ГУР. У Міноборони найдешевша морква – по 28 гривень.

Ознайомитися з закупівлею можна тут:

Рис – це взагалі знущання. У гурівців він навіть дешевший від роздрібних цін магазинів – 26 грн за кіло. А у Міноборони – від 59 грн.

Нагадаємо, 21 січня 2023 українське видання ZN.UA оприлюднило матеріал, у якому йшлося про завищення цін на послуги організації харчування військових ЗСУ у 2-3 рази. Інформацію отримало від джерела у ЗСУ, зазначили там.

Зокрема, Міноборони законтрактувало яйця по 17 грн за штуку, тоді як роздрібна ціна в магазині Києва зараз приблизно 7 грн за штуку.

В ГУР показали майстер клас: закупили їжу дешевше в рази, ніж Міноборони - Фото 1
Джерело матеріала
loader
loader