Схоже на ракету повітря-земля: у лісі в Польщі знайшли уламки невідомого об’єкта
Схоже на ракету повітря-земля: у лісі в Польщі знайшли уламки невідомого об’єкта

Схоже на ракету повітря-земля: у лісі в Польщі знайшли уламки невідомого об’єкта

Кілька днів тому у лісі поблизу міста Бидгощ (Польща) місцеві жителі натрапили на уламки невідомого військового об’єкта. Цю інформацію офіційно підтвердили в Міноборони та поліція. Журналісти місцевих ЗМІ припускають, що це може бути ракета класу повітря-земля.

– Залишки невстановленого військового об’єкта були знайдені в околицях Замостя, приблизно за 15 км від Бидгоща. Ситуація не загрожує безпеці мешканців. Місце знахідки досліджують співробітники поліції, військової поліції та сапери, – повідомило вранці 27 квітня у Twitter Міноборони Польщі.

Генпрокурор Польщі Збігнев Зьобро заявив, що наразі на місці працюють військові експерти, поліція та контррозвідка.

– Військовий відділ окружної прокуратури у Гданську під наглядом Національної прокуратури почав розслідування щодо решток військово-повітряного об’єкта, який виявили у лісі за кільканадцять кілометрів від Бидгоща. Окрім прокурорів, на місці працюють військові експерти, поліція, жандармерія та представники SKW, – написав він у своєму Twitter.

Польське видання RMF FM з посиланням на свої джерела повідомляє, що знайдений у вівторок військовий об’єкт може бути ракетою класу повітря-земля. На ній нібито є написи російської мовою і відсутня бойова частина.

Припущення журналістів відмовилися коментувати у прокуратурі Гданська.

Місто Бидгощ знаходиться у центрально-північній Польщі, це приблизно  500 км від кордону з Україною, а до російського Калінінграду – 275 км.

Джерело:

Теги за темою
Польша Прокуратура
Джерело матеріала