Німецький Bosch продав частину російських активів - Reuters
Німецький Bosch продав частину російських активів - Reuters

Німецький Bosch продав частину російських активів - Reuters

Німецький Bosch продав частину російських активів - Reuters

Компанія продала кілька майданчиків в Енгельсі.

З початку повномасштабного вторгнення десятки міжнародних брендів вийшли з російського ринку. Німецька технологічна група Bosch у п'ятницю заявила, що продала виробничі та адміністративні приміщення на одному зі своїх майданчиків у Росії холдингової компанії S8 Capital, яка планує провести ребрендинг майданчиків протягом шести місяців. Раніше S8 Capital придбала російський бізнес-виробника ліфтів Otis Worldwide Corp. Про це повідомляє Reuters.

S8 Capital заявила, що угода Bosch включає 100-відсоткову частку в трьох підприємствах Bosch - заводі з виробництва свічок запалювання, заводі з виробництва електроінструментів і виробництві опалювальних котлів - в місті Енгельс.

"Угода завершена, і найближчими днями буде офіційна реєстрація нового акціонера", - йдеться в заяві Bosch агентству Reuters.

У Bosch заявили, що санкції, зокрема щодо заводу в Енгельсі, перервали велику частину її бізнесу з російськими клієнтами в Росії або зупинили  на багато місяців.

Невдовзі після початку війни Bosch заявила, що призупинила постачання компонентів для вантажівок до Росії та російських клієнтів частково через ознаки того, що її продукція використовується в негромадянських цілях для порушення місцевих контрактів.

Bosch, у якої все ще є два незайняті виробничі майданчики в Санкт-Петербурзі і Самарі, заявила, що очікує подальших обмежень для своєї комерційної діяльності в Росії, аж до їх припинення.

«Залежно від сфери діяльності та розташування підрозділу Bosch протягом кількох місяців вивчають різні варіанти».

На сьогодні менше 10% світових компаній припинили бізнес у Росії.

 

Джерело матеріала
loader
loader