СБУ викрила послушника УПЦ МП, який намагався дискредитувати ЗСУ
СБУ викрила послушника УПЦ МП, який намагався дискредитувати ЗСУ

СБУ викрила послушника УПЦ МП, який намагався дискредитувати ЗСУ

Служба безпеки України повідомила про підозру 48-річному послушнику Почаївської Успенської лаври УПЦ (МП), який виправдовував російську агресію. Про це повідомляє прес-центр СБУ у своєму Telegram-каналі.

- Служба безпеки викрила ще одного представника УПЦ (МП), який публічно виправдовував збройну агресію Росії та військові злочини окупантів. Зловмисником виявився 48-річний послушник Почаївської Успенської лаври. Фігурант використовував профілі в заборонених російських соціальних мережах, якими активно поширював наративи кремлівської пропаганди. Крім того, зловмисник вихваляв найвище військово-політичне керівництво Росії та намагався дискредитувати українських захисників, - розповіли силовики.

Слідчі Служби безпеки повідомили фігуранту про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України – виправдання, заперечення збройної агресії РФ, а також колабораційна діяльність (111-1 КК України). Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Раніше глава Служби безпеки України Василь Малюк розповів, що Україні вдалося обміняти Росії одного священика-колаборанта Української Православної Церкви (Московського Патріархату" на 28 наших бійців. За його словами, українські силовики ще минулого року розпочали комплексні контррозвідувальні та заходи безпеки в УПЦ (МП) ).В результаті порушено кримінальні справи проти 61 священнослужителя.

Теги за темою
СБУ УПЦ МП
Джерело матеріала
loader
loader