Китай евакуював на військових кораблях більше тисячі людей із Судану
Китай евакуював на військових кораблях більше тисячі людей із Судану

Китай евакуював на військових кораблях більше тисячі людей із Судану

До евакуції громадян залучили есмінець китайських ВМС Nanning і корабель забезпечення Weishanhu.

Китайські військові евакуювали з Судану 940 громадян КНР та більше 230 іноземців до порту Джидда в Саудівській Аравії. Про це повідомив речник міністерства національної оборони Китаю Тан Кефей.

За його словами, військові отримали наказ евакуювати китайський персонал з Судану, щоб захистити їх життя та майно.

“За сприяння посольств і консульств Китаю у відповідних країнах з 26 по 29 квітня есмінець китайських ВМС Nanning і корабель забезпечення Weishanhu евакуювали 940 громадян Китаю та 231 особу іноземного персоналу з порту Судан до порту Джидда в Саудівській Аравії”, – сказав полковник Тан Кефей.

Раніше Китай вивіз із Судану ще майже 700 чоловік.

Нагадаємо, цього тижня Україна евакуювала із Судану 91 громадянина та 51 іноземця. Операцію проводило ГУР Міноборони в координації з Офісом президента та МЗС.

Як відомо, 15 квітня в Судані почалися зіткнення між Силами швидкого реагування (RSF) та регулярною армією. Це сталося через розбіжності між командувачем суданської армії Абдель Фаттахом аль-Бурханом, який фактично є президентом країни, і главою Сил швидкого реагування Мухаммедом Хамданом Дагало (Хамідті). Наразі відомо про понад 400 загиблих в результаті конфлікту і 4 тисячі поранених.



Теги за темою
евакуація
Джерело матеріала
loader
loader