Пізніше, ніж зазвичай: коли в українських школах пройде останній дзвоник 2023
Пізніше, ніж зазвичай: коли в українських школах пройде останній дзвоник 2023

Пізніше, ніж зазвичай: коли в українських школах пройде останній дзвоник 2023

Попри оголошений воєнний стан в Україні наші школярі продовжують отримувати знання. А в кінці навчального року у них, як завжди, пролунає останній дзвоник. Залежно від рівня безпеки в регіоні захід буде проведено наживо або онлайн.

Цього року через тривалі відключення світла та подовжені канікули останній дзвоник у школах пролунає пізніше, ніж зазвичай. УНІАН назвав приблизні дати заходу та особливості його проведення.

Нагадаємо, що у 2023 році українські випускники замість ЗНО складатимуть НМТ 2023 з двома обов'язковими предметами (українська мова і математика) і третім на вибір.

Коли буде останній дзвоник 2023

Останній дзвоник у 2023 році буде проведений пізніше, ніж зазвичай. Навчальний рік 2023 в Україні триватиме до 30 червня для 11-класників, і до кінця травня для решти школярів. Вручити випускникам документи про освіту Департамент освіти радить до 21-23 червня, а провести останній дзвоник - у п'ятницю 16 червня.

Ця дата є лише рекомендацією. Остаточний день проведення останнього дзвоника і формат свята керівництво школи встановлює самостійно.

Як пройде останній дзвоник 2023

Залежно від близькості до фронту, а також від наявності в школі бомбосховища останній дзвоник може бути проведений в онлайн-форматі або наживо. 

Якщо керівництво школи прийме рішення про проведення останнього дзвоника онлайн, то школярам і батькам дадуть посилання на відеозустрічу. У призначений час вони зможуть приєднається до зустрічі і почути від вчителя настанови на наступний навчальний рік або привітання з випуском для 11-класників.

Наживо останній дзвоник можливо організувати в тих школах, які оснащені укриттям. Ймовірно, через воєнний стан свято буде коротким і досить скромним, без гучних гулянь. Також на останній дзвоник одинадцятикласникам вручать атестати. Якщо під час заходу буде оголошена повітряна тривога, то школярі і батьки спустяться в укриття.

Щорічні традиційні паради випускників у 2023 році, як і в минулому, будуть скасовані з метою безпеки.

Джерело матеріала
loader