Болгарія анулювала "золоті паспорти" росіян
Болгарія анулювала "золоті паспорти" росіян

Болгарія анулювала "золоті паспорти" росіян

Виконувач обов’язків міністра юстиції Болгарії Крум Зарков заявив про те, що громадянства Болгарії після анулювання схеми так званих золотих паспортів у березні 2022 року були позбавлені загалом 17 іноземців, із них четверо – громадяни Росії.

Міністр оголосив, що серед тих, чиї "золоті паспорти" були анульовані, четверо – громадяни Єгипту, четверо – Росії, четверо – Казахстану, троє – Китаю, двоє – Пакистану і один – Йорданії.

Він додав, що перевірка Міністерства юстиції виявила випадки, коли "золоті паспорти" видавались без інвестицій з боку іноземця – що є умовою його участі у схемі. Ці ситуації розслідуються й далі, запевнив Зарков.

"Що стосується членів сімей цих осіб, то в кожному конкретному випадку оцінюється, чи не було подано заяву на отримання громадянства на неіснуючій правовій основі. Проблема із "золотими паспортами" вирішена", – констатував він.

У березні 2022 року парламент Болгарії скасував схему "золотих паспортів", яка дозволяла багатим іноземцям купувати громадянство в країні ЄС, якщо вони інвестували лише 1 мільйон левів (562 366 доларів).

Продаж громадянства не громадянам ЄС дозволяє таким інвесторам стати громадянами Євросоюзу, отримуючи свободу пересування та доступ до фінансових систем блоку.

І Європейська комісія, і Сполучені Штати раніше заявляли, що вони вживатимуть заходів, щоб зупинити такий продаж "золотих паспортів" багатим росіянам у рамках низки санкцій проти РФ після її вторгнення в Україну.

Джерело: Європейська правда

Теги за темою
Євросоюз
Джерело матеріала
loader