Рада ЄС виділила €1 млрд на боєприпаси для України
Рада ЄС виділила €1 млрд на боєприпаси для України

Рада ЄС виділила €1 млрд на боєприпаси для України

Рада ЄС ухвалила рішення про надання допомоги Україні на суму €1 млрд в рамках Європейського фонду миру (ЄФМ), що сприятиме подальшому зміцненню спроможності та стійкості України захищати свою незалежність, суверенітет і територіальну цілісність, а також захищати цивільне населення від триваючої російської військової агресії.

Про це заявив Верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель.

Зазначається, що в рамках допомоги буде профінансовано надання Збройним силам України артилерійських снарядів калібру 155 мм та, у разі потреби, ракет, які будуть спільно закуплені країнами-членами ЄС у європейської оборонної промисловості.

– Сьогоднішнє рішення є ще одним важливим кроком для надання Україні більшої кількості боєприпасів. ЗСУ потребують значної кількості боєприпасів для захисту українського народу та території. Вони потрібні їм швидко. Разом з попереднім рішенням про швидке надання боєприпасів з наявних запасів, ми виділяємо €2 млрд на цю мету, що збільшує загальну військову підтримку України з боку ЄС до €5,6 млрд, – сказав Боррель.

Очікується, що цей захід підтримає спільні закупівлі боєприпасів і ракет у економічних операторів, заснованих в ЄС або Норвегії, які виробляють ці боєприпаси і ракети в ЄС або Норвегії. Крім того, ланцюги постачання цих операторів можуть включати операторів, заснованих або таких, що мають виробництво за межами зазначених держав ЄС.

Заходи також поширюватимуться на поставки боєприпасів і ракет, які пройшли етап виробництва.

Теги за темою
Україна Євросоюз
Джерело матеріала
loader
loader