У Харкові затримали іноземного блогера, який публічно підтримував агресію РФ
У Харкові затримали іноземного блогера, який публічно підтримував агресію РФ

У Харкові затримали іноземного блогера, який публічно підтримував агресію РФ

Служба безпеки України затримала у Харкові іноземного блогера, який публічно заперечував злочини Росії та розповсюджував фейки про війну в Україні. Про це повідомляє прес-центр СБУ.

Силовики зібрали доказову базу на іноземного блогера, який публічно виправдовував збройну агресію РФ та поширював фейки про війну в Україні. Зловмисник має громадянство однієї з країн Латинської Америки, але вже кілька років мешкає у Харкові.

- Після початку повномасштабного вторгнення блогер одним із перших підтримав російських загарбників та героїзував їхні військові злочини. Також він займався дискредитацією вищого військово-політичного керівництва та сил оборони нашої держави. Правоохоронці задокументували, що навесні минулого року він особисто знімав провокаційні відео, в яких намагався фіксувати обличчя українських захисників та ображав їх. Свої "стрими" публікував на двох власних каналах у YouTube та Telegram із загальною аудиторією майже 300 тисяч передплатників, - розповіли силовики.

Крім того, у своїх коментарях він заперечував факти російських ракетних ударів по українських містах та масових вбивствах окупантами мирних людей. Під час обшуків за адресою проживання чоловіки правоохоронці знайшли мобільні телефони та комп'ютер із доказами незаконної діяльності. Ініційовані СБУ експертизи підтвердили факти злочинних дій іноземного блогера.

Слідчі Служби безпеки повідомили йому про підозру за ч. 2 та 3 ст. 436-2 Кримінального кодексу України (виготовлення та розповсюдження матеріалів, в яких міститься виправдання збройної агресії РФ проти України, вчинене повторно). Суд обрав запобіжний захід - утримання під вартою, розслідування триває.

Раніше СБУ ліквідувала мережу ботоферм у 9 областях України з аудиторією близько 200 тисяч користувачів. Вони розповсюджували дезінформацію для розхитування суспільно-політичної ситуації у країні.

Теги за темою
СБУ
Джерело матеріала
loader
loader