На кордоні з Білоруссю з’явилися білборди з цікавим написом
На кордоні з Білоруссю з’явилися білборди з цікавим написом

На кордоні з Білоруссю з’явилися білборди з цікавим написом

На кордоні з Білоруссю українці розставили білборди з написом «Разом перемогли фашизм, разом переможемо рашизм». Про це повідомляє Белсат.

На білбордах, спрямованих у бік білоруських прикордонників, зображені українець і білорус з кувалдами в руках під жовто-блакитним і біло-червоно-білим прапорами.

Також сьогодні вранці у пунктах пропуску «Прикладники», «Вичівка», «Городище», «Копище», «Виступовичі», «Переброди» українські прикордонники вмикали гімн України.

Як повідомили організатори, мета цієї акції – нагадати білоруській стороні про спільну боротьбу під час Другої світової війни.

Крім того, з 28 квітня по 5 травня 2023 року відбулася чергова ротація підрозділів 103-ї повітряно-десантної бригади, що забезпечує охорону кордону з Україною. Попередній такий захід відбувся в середині лютого цього ж року. Підрозділи Збройних Сил Республіки Білорусь зазвичай перебувають у прикордонних районах в середньому 2-2,5 місяці, після чого проводиться ротація. 

До слова, білоруські прикордонники зганьбилися, коли спробували відкрити вогонь по українському дрону, що моніторив лінію державного кордону України. Білоруси так і не змогли попасти в БПЛА в жодному положенні: ні стоячи, ні лежачи.

Джерело матеріала
loader
loader