Перехоплення польського літака: Польща викликала посла РФ "на килим"
Перехоплення польського літака: Польща викликала посла РФ "на килим"

Перехоплення польського літака: Польща викликала посла РФ "на килим"

Російському дипломату вручено ноту протесту.

До Міністерства закордонних справ Польщі 10 травня викликали посла РФ Сергія Андрєєва через інцидент уЧорному морі, коли коли російський винищувач перехопив польський літак.

Про це у Twitter повідомив речник МЗС Польщі Лукаш Ясіна.

"10 травня до МЗС викликали посла РФ у Польщі Сергія Андрєєва. Під час зустрічі російському дипломату вручено ноту протесту щодо інциденту російського винищувача з літаком Прикордонної служби Польщі. Ми рішуче засуджуємо провокаційну та агресивну поведінку російської сторони, що є серйозним міжнародним інцидентом”,- наголосив Ясіна.

Дипломат також наголосив, що Варшава рішуче засуджує провокаційну та агресивну поведінку російської сторони, яка є серйозним міжнародним інцидентом.

Інцидент у Чорному морі з російським Су-35 та польським L410 Turbolet 

5 травня літак польської прикордонної поліції, який виконував патрулювання у міжнародному повітряному просторі, був перехоплений російським винищувачем Су-35 над Чорним морем - за 60 км від Румунії. Ніхто з членів екіпажу не постраждав.

Після провокації РФ у морі у НАТО привели підрозділи повітряної поліції у стан підвищеної готовності. В Альянсі наголошують, що "залишаються пильним", а всі подальші питання щодо інциденту переадресував владі Польщі.

Прикордонна місія ЄС Frontex заявила, щопродовжить патрулювання над Чорним морем після перехоплення польського літака російським винищувачем Су-35.

  • Поблизу Чорного моря кружляв літак-шпигун НАТО
  • Польща прокоментувала перехоплення свого літака винищувачем РФ над Чорним морем
  • США перекинули до Естонії найсучасніші винищувачі F-22: яка мета
Джерело матеріала
loader