У Києві стартувало опитування щодо заміни бюстів на станції метро «Університет»
У Києві стартувало опитування щодо заміни бюстів на станції метро «Університет»

У Києві стартувало опитування щодо заміни бюстів на станції метро «Університет»

У застосунку «Київ Цифровий» стартувало опитування щодо заміни чотирьох бюстів на станції метро «Університет». Про це 10 травня повідомили на сайті КМДА, заступник мера Петро Оленич, а також у телеграм-каналі «Київ Цифровий».

- Замість бюстів російських діячів культури встановлять нові, обрані за результатами голосування та подальшим опрацюванням рішення експертної робочої групи, - йдеться на сайті Київської міської державної адміністрації.

Голосування триватиме до 24 травня у розділі «Електронна демократія» – «Опитування».

Бюсти українських і російських письменників та вчених встановили в центральній залі станції метро “Університет” у 1960 році. На станції присутні українські діячі Іван Франко, Тарас Шевченко, Олександр Богомолець та Григорій Сковорода. Замінити потрібно погруддя Олександра Пушкіна, Михайла Ломоносова, Максима Горького та Дмитра Менделєєва. У 2022 бюсти закрили дерев'яними боксами. 

Зокрема, пропонується обрати:

Замість Дмитра Менделєєва – Петро Могила, Микола Пирогов, Князь Костянтин Островський, Богдан Ступка, Ярослав Мудрий;

Замість Олександра Пушкіна – Василь Стус, Олена Теліга, Леся Українка, Іван Миколайчук, Казимир Малевич;

Замість Михайла Ломоносова – Володимир Антонович, Агатангел Кримський, Наталія Полонська Василенко, Михайло Кравчук, Іван Пулюй, Володимир Великий;

Замість Максима Горького – Михайло Драгоманов, Михайло Грушевський, Костянтин Ушинський, Василь Сухомлинський, Юрій Іллєнко.

Джерело матеріала
loader