Данілов заявив про успіхи Збройних сил в районі Бахмута
Данілов заявив про успіхи Збройних сил в районі Бахмута

Данілов заявив про успіхи Збройних сил в районі Бахмута

Битва за місто на Донеччині триває.

Секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що українські військові мають частковий успіх у районі Бахмута на Донеччині та відсувають російських окупантів. Таким чином він підтвердив слова командувача Сухопутних військ Олександра Сирського про ефективні контратаки ЗСУ на на Бахмутському напрямку.

Про це Данілов сказав в ефірі національного телемарафону.

"Учорашня заява нашого генерала Сирського абсолютно відповідає дійсності. Ми їх потроху відсуваємо, але майте на увазі, що 41 кв. км - площа Бахмута. Там є чим працювати, є де працювати. Наші військові відпрацьовують усі ці питання. Маємо успіх частковий, військові роблять заяви", - наголосив секретар РНБО.

Також він вкотре заявив, що Україна не збирається здавати це містечко на Донеччині. За його словами, військове керівництво "працює за своїм планом"

"Триматимемо його (Бахмут - Ред.) стільки, скільки військові вважатимуть необхідним для тактичних і стратегічних цілей, які має наше військове та військово-політичне керівництво", - додав Данілов.

Заява Сирського про успіхи ЗСУ у боях за Бахмут

Напередодні, 10 травня, генерал-полковник, командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський заявив, що українські захисники здійснюють ефективні контратаки на Бахмутському напрямку.З його слів, на окремих ділянках фронту армія РФ не змогла втримати натиск Сил оборони та відступила на дистанцію до 2-х кілометрів.

"Наші сили оборони надійно тримають фронт та не дають ворогові просунутися вперед. Битва за Бахмут триває…" - повідомив Сирський.

Він наголосив, що грамотне проведення оборонної операції виснажило підготовлені сили ПВК "Вагнер" і змусило на певних напрямках замінити їх гірше підготовленими підрозділами регулярних військ РФ. Саме вони зазнали поразки та відійшли.

  • Чому Україна досі не почала контрнаступ: Зеленський пояснив
  • ЗМІ опублікували "карту контрнаступу" ЗСУ: реакція РНБО 
  • Росіяни безуспішно наступали на Авдіївському напрямку - американські аналітики
Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader