Повторюють сценарій Херсона: новий "жест доброї волі" окупантів все ближче, на якому напрямку
Повторюють сценарій Херсона: новий "жест доброї волі" окупантів все ближче, на якому напрямку

Повторюють сценарій Херсона: новий "жест доброї волі" окупантів все ближче, на якому напрямку

Мова йде, як пише Politeka.net з посиланням на Центр національного спротиву, про Запоріжжя.

Згідно з даними, заборгованість по заробітній платі в російській «військово-цивільній адміністрації» тимчасово окупованих територій Запорізької області становить вже від 1 до 2,5 місяців. Самі окупанти стверджують, що гроші заблоковані в російському казначействі у зв’язку з бюрократичними перепонами.

«Проте за інформацією від нашого підпілля блокування коштів відбувається на рівні рішення в москві», - зазначили у Центрі національного спротиву.

Росіяни вирішили не платити кошти своїм «адміністраціям» зважаючи на розвиток ситуації на фронті, - впевнені аналітики.

Тим часом у Міноборони України повідомляють, що з початку травня на тимчасово окупованих територіях у Запорізькій та Херсонській областях, значно зросла кількість випадків мародерства та крадіжок російськими військовослужбовцями.

«Крадуть переважно майно і транспортні засоби під приводом нібито необхідності забезпечення евакуації населення», - повідомляє заступниця міністра оборони України Ганна Маляр.

За її словами, у населених пунктах Токмак, Пологи, Кам’янка, Розівка, Михайлівка, Молочанськ, Енергодар, Чернігівка на тимчасово окупованій території у Запорізькій області російські окупанти, прикриваючись так званим забезпеченням евакуаційних заходів, обікрали місцеві підприємства та громадян.

«В Енергодарі в нічний час доби з території приватного підприємства “Електропівденмонтаж-10” було викрадено близько 20 одиниць автотранспорту та розграбовано склад матеріального майна», - розповіла Маляр.

Також вночі під приводом евакуації російської окупаційної адміністрації зі Скадовська на тимчасово окупованій території у Херсонській області окупанти поспішно вивезли награбовану оргтехніку та інше майно.

Останні новини України:

ЗСУ мчать вперед у Бахмуті, відомо про нові успіхи.

Також повідомлялось, що окупантів жорстко розгромили не лише під Бахмутом.

Крім того, Politeka.net писала, що наступ ЗСУ затримується, незважаючи на покращення погоди.

Теги за темою
окупація Херсон Запоріжжя
Джерело матеріала
loader
loader