У Португалії ухвалили закон про евтаназію
У Португалії ухвалили закон про евтаназію

У Португалії ухвалили закон про евтаназію

Президента Португалії має тиждень, щоб оприлюднити новий документ.

Парламент Португалії ухвалив закон, що дозволяє евтаназію людям, які є невиліковно хворими або ж відчувають нестерпні страждання. Втім, застосовувати це можна лише до громадян та законних резидентів Португалії. Закон не поширюватиметься на іноземців.

Про це повідомляє видання France24.

За законом, португальці старші 18 років буде дозволено звертатися за допомогою до фахівців з тим, аби їм зробили евтаназію. Виняток становлять психічно недієздатні люди для ухвалення рішення про смерть.

Португальський парламент ухвалював законопроєкт про евтаназію чотири рази за останні три роки. Втім, його повертали на  через супротив президента через "вкрай невизначені поняття". Все ж остаточну версію документа ухвалили 12 травня Законопроєкт підтримали майже всі члени керівної Соціалістичної партії, а також лівоцентристи.

Тепер президент Марсело Ребелу ді Созаза зобов'язаний підписати закон протягом восьми днів після його отримання, слідом за публікацією в офіційній пресі.

До слова, евтаназія повністю законна у трьох європейських країнах: Бельгії, Люксембурзі та Нідерландах. Але допомога у відході з життя та пасивна евтаназія легальна у багатьох інших європейських країнах, зокрема у сусідній Іспанії.

Нагадаємо,уряд Нідерландів дозволив евтаназію для маленьких дітей, які страждають від нестерпного та невиліковного болю. Такого дозволу місцеві педіатри вимагали роками.

  • "Символічний жест поваги": суд дозволив евтаназію жінці, яка вбила п'ятьох своїх дітей
  • Чоловік на першому побаченні замовив купу їжі та втік з нею: його супутниця здивувала, що було далі
  • Жінка з інвалідністю найняла татуйованого красунчика, щоб вперше зайнятися сексом у 43 роки – фото
Джерело матеріала
loader
loader