В ISW розповіли про результати просування ЗСУ біля Бахмута
В ISW розповіли про результати просування ЗСУ біля Бахмута

В ISW розповіли про результати просування ЗСУ біля Бахмута

Контратаки Сил оборони України в районі Бахмута на Донеччині продовжуються. За три дні українським захисникам удалося звільнити від російських окупантів від 16,85 до 17,3 кв. км. території.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW) за минулу добу.

Російський "військор", повідомляють аналітики, заявив, що ЗСУ зайняли Курдюмівку за 14 км на південний захід від Бахмута. Російські окупаційні війська відтіснені за канал Сіверський Донець. Він також повідомив про просування Сил оборони України у бік Кліщеївки (7 м на південний захід від Бахмута) у бік Предтечино. У свою чергу, ISW пише, що підтвердження цієї інформації аналітики не побачили.

Також там нагадали, що, за словами командувача Східного угрупування військ України генерал-полковника Олександра Сирського, на 13 травня українські війська наступають за деякими напрямками, але де саме це відбувається, він не уточнив. У свою чергу, у Генштабі ЗСУ зазначили, що активні дії Сил оборони ведуться у Бахмута.

Спікер Східного угруповання військ України полковник Сергій Череватий повідомив про звільнення 17,3 кв. км на Бахмутському напрямку станом на 13 травня, а ось за оцінкою аналітиків ISW, яка ґрунтується на результатах контратак ЗСУ у Бахмута, звільнено близько 16,85 кв. км.

В ISW розповіли про результати просування ЗСУ біля Бахмута - Фото 1

У той же час ще один російський "військовий блогер" заявив, що росіяни у відповідь на контратаки ЗСУ відступили на невеликих ділянках фронту. Проте, вважає він, якщо лінію фронту стабілізувати не вдасться, то "перегрупування" окупантів стануть відчутнішими.

Джерело матеріала
loader
loader