ЗСУ продовжують звільняти українську землю в районі Бахмута: ситуація на фронті
ЗСУ продовжують звільняти українську землю в районі Бахмута: ситуація на фронті

ЗСУ продовжують звільняти українську землю в районі Бахмута: ситуація на фронті

Збройні сили України нещодавніми контрнаступальними діями звільнили 16,85 квадратних кілометрів у районі Бахмута.

Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW) за 13 травня.

Генерал-полковник Олександр Сирський заявив 13 травня, що українські війська просуваються вперед на невизначених ділянках фронту, а Генеральний штаб України повідомив, що українські війська наразі проводять активні операції в районі Бахмута.

За оцінками аналітиків ISW, станом на 13 травня українські сили звільнили 16,85 кв. км в районі Бахмута під час нещодавніх контратак.

Російські джерела поширили кадри, які нібито показують наслідки нещодавньої контратаки Сил оборони  на російські позиції біля Майорська (20 км на південний захід від Бахмута) і стверджують, що окупаційні війська відбили атаки.

В ISW повідомили також, що російські окупанти продовжували обмежені наземні атаки на північний схід від Куп'янська і на північний захід від Сватового.

Аналітики зазначили, що за даними українського Генштабу, окупанти намагалися поліпшити свої тактичні позиції і провели безуспішні наступальні операції в районі населених пунктів Масютівка Харківської області (13 км на північний схід від Куп'янська) і Новоселівське (14 км на північний захід від Сватового) і Стельмахівка (15 км на захід від Сватового) в Луганській області.

Окупанти продовжували наступальні операції в районі Кремінної. Зокрема російський наступ вівся в районі Григорівки (11 км на південь від Кремінної), а в районі Діброви (5 км на північний захід від Кремінної) йшли запеклі бої.

Також у звіті наводяться дані Генштабу України про те, що російські війська 13 травня не вели наступальних операцій в районі Кремінної.

ЗСУ продовжують звільняти українську землю в районі Бахмута: ситуація на фронті - Фото 1
Джерело матеріала
loader
loader