Через "події навколо Князєва": Верховний Суд збирається на позачергове засідання
Через "події навколо Князєва": Верховний Суд збирається на позачергове засідання

Через "події навколо Князєва": Верховний Суд збирається на позачергове засідання

Відповідне повідомлення з'явилося на офіційній сторінці Верховного Суду у фейсбуці. У ньому прокоментували ситуацію та назвали подальші кроки ВС.

Зберуть позачергове засідання Пленуму

У зв'язку з подіями, що відбуваються навколо Голови ВС Князєва Всеволода Сергійовича, 16 травня 2023 року відбудеться позачергове засідання Пленуму Верховного Суду. Час буде повідомлено додатково,
– йдеться у повідомленні.

У дописі також звертаються до представників ЗМІ. У Верховному Суді зазначають, що акредитація на засідання Пленуму відбуватиметься Відділом комунікаційної діяльності з 11:00 16 травня.

Що відомо про хабар для Князєва

Почнімо з того, що інформація про те, що Князєва спіймали на гарячому під час отримання хабаря,спочатку повідомили ЗМІ, посилаючись на джерело у НАБУ. Невдовзі цю інформацію підтвердили у САП і НАБУ, але обмежилися без згадки імені.

​​САП та НАБУ викрили масштабну корупцію у Верховному Суді, а саме схему щодо одержання неправомірної вигоди керівництвом та суддями Верховного Суду,
– зазначили у САП.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура також зазначила, що наразі ведуться невідкладні слідчі дії. Деталями пообіцяли поділитися згодом.

Пізніше у телеграм-каналах повідомили, що обшуки проводять у 18 суддів Верховного Суду. Також інші видання розповідають, посилаючись на джерела у НАБУ, що обшукують кабінети суддів у споруді Верховного Суду на вулиці Пилипа Орлика 4-а.

Теги за темою
НАБУ САП
Джерело матеріала
loader
loader