Збідненого урану в Тернополі немає, – в ОВА спростували фейк, який ворог поширює у мережі
Збідненого урану в Тернополі немає, – в ОВА спростували фейк, який ворог поширює у мережі

Збідненого урану в Тернополі немає, – в ОВА спростували фейк, який ворог поширює у мережі

Зокрема, була інформація про те, що у Тернополі є склад з боєприпасами зі збідненим та збагаченим ураном. Голова Тернопільської ОВА Володимир Труш під час брифінгу заявив, що це – фейк, передає 24 Канал.

Що відомо про екологічну ситуацію у місті

Таку інформацію запускають ті люди, як працюють на Росію, аби створити паніку та дестабілізувати ситуацію,
– прокоментував фейки Труш.

Він наголосив, що ніяких боєприпасів під час ракетної небезпеки не підривали. Крім того, ні збагаченого, ні збідненого урану в Тернополі немає.

Також очільник ОВА заявив, що екологічна ситуація у місті стабільна, тому приводів для переживань немає.

"Під час пожежі в повітрі витав їдкий запах, адже горіла пластмаса та інші хімікати. Після гасіння екологи зробили відповідні заміри, які свідчили що небезпеки немає", – сказав Труш.

Окупанти вдарили по Тернополю: коротко

  • Ввечері 13 травня Росія атакувала Тернопільську область якраз під час того, коли у Ліверпулі проходив фінал Євробачення. На ньому виступав український гурт з Тернополя TVORCHI.
  • Окупанти влучили у складські приміщення. В одному були полімери, а в іншому – побутова техніка. Площа вигорання склала близько 10 тисяч квадратних метрів. Двох постраждалих направили до лікарні.
  • Вже о 05:00 ворог завдав чотири удари по Тернополю. Спалахнули пожежі. Згодом міський голова розповів, що росіяни знищили 2 дачні будинки та ще 12 пошкодили.
  • Також ворог пошкодив офісно-складське приміщення та 9 автомобілів. Окрім того, виявили вирву у полі діаметром 10 метрів. Один об'єкт – очисні споруди водоканалу. Від вибуху повилітали шибки, втім, він продовжує працювати. На щастя, минулося без жертв.
  • Загалом на Тернопільщині зафіксували шість прильотів. За словами Надала, це найбільша кількість за один раз по регіону. Ракетний удар завдав суттєвих збитків цивільній інфраструктурі.
  • Ліквідувати пожежу двох складських приміщень на загальну площу 400 квадратних метрів рятувальникам вдалося лише ввечері неділі. До гасіння навіть довелося залучити робота.
Теги за темою
Тернопіль
Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader