Коли буде останній дзвінок у школах України у 2023 році й у якому форматі: роз'яснення
Коли буде останній дзвінок у школах України у 2023 році й у якому форматі: роз'яснення

Коли буде останній дзвінок у школах України у 2023 році й у якому форматі: роз'яснення

Департамент освіти рекомендував українським школам провести останній дзвінок 16 червня, однак кожна установа може обрати свою дату. Якщо під час цього свята прозвучить повітряна тривога, всім буде необхідно спуститися в укриття.

Формат останнього дзвінка також зможуть встановлювати на місцях. Як заявляв в ефірі марафону "Єдині новини" заступник міністра освіти та науки України Андрій Вітренко, це стосується і проведення випускних вечорів.

За інформацією МОН, зараз у нашій країні діє понад 12 тисяч шкіл. Постанова Кабміну №711 (від 24.06.2022) говорить про те, що під час дії режиму військового стану навчальний рік в Україні триває з 1 вересня 2022 року до 30 червня 2023 року.

"На розсуд військових адміністрацій кожного регіону залежно від військово-політичної ситуації та ситуації безпеки всередині країни науково-педагогічна рада, засновники й військові адміністрації ухвалюють остаточне рішення про закінчення цього 2022-2023 навчального року", – пояснив Вітренко.

Департамент освіти рекомендує вручити випускникам документи про освіту до 21-23 червня.

Свято останнього дзвінка можуть влаштувати онлайн, особливо якщо в школі немає укриття або вона знаходиться в потенційно небезпечному регіоні країни.

Вітренко додав, що на тих територіях, де навчання тривало онлайн, випускних швидше за все не буде, щоб не наражати дітей, батьків і вчителів на небезпеку.

Додамо, що в Києві рекомендували завершити освітній процес у різних формах 30 червня, а останній дзвінок провести 16 червня.

Як писав OBOZREVATEL:

– Міністр освіти Оксен Лісовий заявляв, що перехід на 12-річну шкільну систему в Україні має відбутися у 2027 році.

Андрій Вітренко говорив, що "дванадцятирічка" у школах є "євроінтеграційним кроком", оскільки більшість країн Європи застосовують саме таку систему навчання.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі Obozrevatel та у Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader