Окупанти стягнули резерви, ЗСУ дещо просунулись: у Міноборони розповіли про тяжкі бої за Бахмут
Окупанти стягнули резерви, ЗСУ дещо просунулись: у Міноборони розповіли про тяжкі бої за Бахмут

Окупанти стягнули резерви, ЗСУ дещо просунулись: у Міноборони розповіли про тяжкі бої за Бахмут

ЗСУ просунулись на окремих ділянках.

Заступниця міністра оборони України Ганна Маляр розповіла, що російські окупанти стягнули резерви до БахмутаДонецької області. Росіяни весь день атакували українські позиції. 

Про це вона написала на своєму телеграм-каналі. 

"Станом на зараз ми контролюємо південно-західну частину Бахмута. На околиця на півночі від Бахмута ворог теж атакував. Атаки відбиті. На окремих ділянках є просування наших військ на 500 метрів", - написала Маляр. 

Заступниця міністра оборони додала, що російські окупанти пішли у наступ в передмісті Бахмута. Там весь день тривали запеклі бої. Проте окупанти не мали успіху та відійшли з втратами. Подекуди воїни ЗСУ звільнили ще 1 кілометр української землі. 

"Військові задачі оборона Бахмута та передмістя виконує. Наразі ми виграємо час для певних запланованих дій. Командування ОСУВ Хортиця, в зоні відповідальності якого Бахмутський напрямок, тримає ситуацію під контролем", - наголосила Маляр. 

Нагадаємо, пресслужба Третьої окремої штурмової бригади ЗСУ повідомила, що військові здійснили успішні наступальні дії на західних околицях міста Бахмут та створили плацдарм для подальшого контрнаступу на даному напрямку.

Раніше речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий повідомляв, що українські Збройні сили далі атакують російську армію на Бахмутському напрямку. Оборонцям вдалося просунулися на відстань до 1700 метрів на флангах. 

  • ЗСУ досягли панівних висот у Бахмуті, росіяни як на долоні — експерт
  • "Інколи доводиться приймати важкі рішення": історія хірурга, який щодня повертає українських воїнів до життя
  • Російські війська втрачають ініціативу в районі Бахмута, а ЗСУ просуваються: дані ISW
Джерело матеріала
loader