Протести в Грузії зірвали весілля сім'ї Лаврова: що відомо
Протести в Грузії зірвали весілля сім'ї Лаврова: що відомо

Протести в Грузії зірвали весілля сім'ї Лаврова: що відомо

Почалися сутички між поліцією і протестувальниками.

Протести в Грузії зірвали весілля сім'ї російського міністра закордонних справ Сергія Лаврова. Президентка Саломе Зурабішвілі назвала це "перемогою суспільства".

Про це повідомляє NewsGeorgia.

"З приводу сьогоднішньої події. Я нарешті отримала запевнення від міністра внутрішніх справ, що сім'я, люди, які сьогодні збиралися сплатити другу половину весілля, поїхали, і таким чином весілля не відбудеться. Це перемога суспільства", – сказала президентка Грузії на брифінгу.

Зурабішвілі назвала неприйнятною ситуацію, коли офіційні особи та органи, відповідальні за безпеку країни, кажуть, що не мають інформації про те, чи знаходяться на території Грузії особи, які перебувають у списках санкцій країн-партнерів.

Mtavari пише, що донька Лаврова і її чоловік залишили Грузію після того, як розпочався "шум" через їхній приїзд. Телеканал стверджує, що їхній безпечний від'їзд контролювали Служби державної безпеки та співробітники МВС Грузії. Наразі підсанкційна пара перебуває у Саудівській Аравії, йдеться у повідомленні.

Утім представник Єдиного Національного руху Георгій Мумладзе залишається на місці проведення акції протесту в Кахетії. Він заявляє, що "нічого не закінчилося" і "нікому не вірить", зокрема президентці. Мумладзе вимагає пропустити його на територію готельного комплексу разом із журналістами, щоб оглянути особисто та переконатися, що підсанкційні гості з Росії пішли.

"Грузинська поліція почала напади на протестувальників, які зібралися на курорті Кварелі, де відпочиває сім'я міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова", – йдеться під відео з місця події.

Що відомо про весілля сім'ї Лаврова в Грузії

Нагадаємо, донька російського міністра закордонних справ Сергія Лаврова Катерина Винокурова приїхала до Грузії на весілля брата свого чоловіка Олександра Винокурова. За інформацією медіа, весілля відбувається на сході Грузії – в Кахетії. Зазначається, що застілля відбувається у п'ятизірковому готелі Kvareli Lake Resort. Більшість гостей – громадяни РФ.

ЗМІ дізналися про прибуття Лаврової-Винокурової в готель, зателефонувавши в Kvareli Lake Resort. Журналіст назвався кур'єром з приводу доставки букета дочки російського міністра. Там підтвердили її приїзд"Радіо Свобода" пише, що більшість гостей приїхали з Владикавказа. По дорозі вони знімали відео та поширювали їх у соцмережах.

Згодом адміністрація готелю заявила, що відвідувачів з таким прізвищем у них немає. Ба більше – вони звинуватили журналістів у дезінформації. 

Джерело матеріала
loader
loader