Ситуація у Бахмуті та на околицях: Маляр повідомила, що контролюють ЗСУ і що робить ворог
Ситуація у Бахмуті та на околицях: Маляр повідомила, що контролюють ЗСУ і що робить ворог

Ситуація у Бахмуті та на околицях: Маляр повідомила, що контролюють ЗСУ і що робить ворог

Заступниця міністра розповіла, що триває боротьба за панівні висоти на флангах – півночі і півдні передмістя Бахмута.

Ситуація на Бахмутському напрямку 22 травня не зазнала суттєвих змін у порівнянні з попереднім днем: ЗСУ контролюють певні об’єкти в самому місті, а окупанти зачищають захоплені ними районі.

Про це заступниця міністра оборони України Ганна Маляр повідомила в Мережі.

Маляр уточнила, що українські війська у Бахмуті контролюють певні об’єкти та приватний сектор у районі "Літак". Водночас російські загарбники зачищають взяті під свій контроль райони міста.

Триває боротьба за панівні висоти на флангах – півночі і півдні передмістя Бахмута. Українські бійці не дають ворогу можливості там закріпитись.

Окупанти стягують додаткові сили та засоби.

"Оборона Бахмута свої військові задачі виконує. Наступальний потенціал ворога суттєво знижений, ворогу завдані величезні втрати, ми виграли час для певних дій, про які можна буде розказати згодом", – зазначила заступниця міністра оборони.

Ситуація в Бахмуті

Напередодні "вагнерівці" заявили про начебто повне захоплення ними Бахмута. Однак у ЗСУ це спростували і повідомили, що українські війська продовжують утримувати деякі позиції в місті. Водночас там визнали, що Сили оборони можуть відійти від Бахмута, якщо таке рішення ухвалить командування.

За оцінками речника Східного угруповання військ ЗСУ Сергія Череватого, "вагнерівці" будуть цілком розбиті в Бахмуті.

На думку військового експерта Романа Світана, окупанти потрапили в "капкан" у Бахмуті. Він пояснив, що ЗСУ зараз проводять операцію з напівоточення міста, проходитимуть по висотах та звільнять Бахмут від ворога.

  • Новини України
  • Війна в Україні
  • Новини України: відео

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Джерело матеріала
loader
loader