Боррель розповів, скільки боєприпасів ЄС вже поставив Україні
Боррель розповів, скільки боєприпасів ЄС вже поставив Україні

Боррель розповів, скільки боєприпасів ЄС вже поставив Україні

Боєприпаси були виділені із власних запасів із подальшою компенсацією.

Представник Європейського Союзу з питань зовнішньої політики та політики безпеки Жозеп Боррель заявив, що країни-члени блоку виділили Україні вже 220 тисяч снарядів різного калібру і 1300 ракет.

Він зазначив, що боєприпаси були виділені із власних запасів із подальшою компенсацією, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Завдяки першому треку держави-члени вже надали 220 тис. боєприпасів різного калібру і 1300 ракет. Цей перший трек буде відкритий до 31 травня, і ми досягнемо нашої мети в 1 млрд євро — станом на сьогодні (державам-членам) уже компенсовано 800 млн євро", - розповів Боррель на пресконференції після засідання Ради на рівні міністрів оборони.

Говорячи про другий транш допомоги він зазначив, що до нього інтерес виявили вже 24 країни. Крім того, "є ще два інші проєкти — один очолює Франція, другий — Німеччина". Водночас деталей цих проєктів Боррель не назвав.

Щодо нарощування виробничих потужностей оборонної промисловості ЄС і Норвегії, Боррель послався на європейського комісара Тьєррі Бретона, який "пояснив, що європейська промисловість має можливості виробляти боєприпаси в потрібній кількості". "Ми сподіваємося, що у такий спосіб ми досягнемо нашої мети в 1 млн боєприпасів (для України) в наступні 12 місяців", - сказав високий представник ЄС.

Крім того, ми раніше інформували, що Пентагон переоцінив американське обладнання, яке було надіслане до України, приблизно на 3 мільярди доларів.

  • Шлях України до НАТО – від Бухареста до Вільнюса: п’ять головних завдань Києва на цьогорічному саміті Альянсу
  • Швейцарія дозволила реекспорт зброї до України
  • У ПАР визнали, що відправляли зброю до Росії, але не знають, як це сталося
Джерело матеріала
loader
loader